Процесът на Унищожаването на знанията на Земята продължава

В продължение на хиляди години някой усърдно избавя човечеството от натрупаните знания, унищожавайки всичко, което може поне косвено да покаже на хората пътя на истинското развитие – пътят, който може да бъде изминат само чрез усъвършенстване на собствените сили и съзнание, но не и с с помощта на патериците на „техническия прогрес“.

Атаката в Александрия

Колкото и банално да звучи, книгите винаги са били източник на знания. И именно книгите, особено най-ценните им екземпляри, са системно унищожавани. Нека разгледаме по-подробно този тъжен процес от древни времена.

Когато Цезар пристигнал в Александрия, известната библиотека съдържала най-малко седемстотин хиляди ръкописа. А някои от тях всявали страх у завоевателите. По-специално такова е литературното наследство на някой си Берос, вавилонски свещеник, който по негово време избягал в Гърция.

Берос е историк, астролог и астроном. Той изобретява полукръгъл слънчев циферблат и създава теория за смесването на слънчеви и лунни лъчи, предвиждайки най-новата работа за интерференцията на светлината. Освен всичко друго, сред творбите си Берос оставя история за среща с … извънземни – мистериозни Апкалуси, същества, приличащи на риби; те живели в скафандри и предали на хората първите научни знания, прилежно записани от вавилонския жрец. „История на света“

Книгата, в която той описва първите си контакти с извънземни, е изгубена. От нея са останали само няколко фрагмента. В същата библиотека се съхраняват произведенията на Деметриос от Фалернос, едно от които има странно заглавие: „Светлинен лъч в небето“ – първата работа за летящи чинии. Той също така съдържа трудовете на финикийския историк Мокус, на когото се приписва създаването на атомната теория.

Предполага се, че известната „Книга на Тот“ също се е намирала в Александрийската библиотека. Според най-древната легенда Тот е изобретил писмеността и е летописец на всички срещи на боговете.

Книгата е написана върху 78 златни плочи, а жителите на Атлантида се считат за нейни автори.

„Книгата на Тот“ разкрива тайните на управлението на различни светове. Тя също така дава власт над земята, океана и небесните тела. С нейна помощ е възможно да възкресим мъртвите, да повлияем на други хора от разстояние, да овладеем непознатите за нас функции на собственото ни тяло. С унищожаването на библиотеката всички изброени произведения изчезват, включително златните плочи от Книгата на Тот.

Копията, направени върху папируси, са систематично унищожавани от свещениците, а по-късно и от Инквизицията. Духовете на Джон Дий

И сега нещо от по-ново време. В началото на XV-XVI век известният абат Тритемий написва произведение, наречено „Стеганография“.

Предговорът към книгата гласи следното: „Ще ви разкажа за начините, по които мога точно и надеждно да предам волята си на всеки, който разбира значението на моята наука, без значение колко далеч е от мен, дори и на сто мили далеч. Дори на затворник, затворен в дълбока тъмница и под зорка охрана, мога да предам мислите си.“

Какво откритие прави абатът не е известно, но през 1616 г. ръкописът е публично изгорен. Същата съдба сполетява и творчеството на английския математик, географ и астроном д-р Джон Дий (1527-1609). Само малка част от работата му е оцеляла под заглавието „Истинно и вярно съобщение за случилото се през годините между д-р Дж. Дий и някои духове“.

Лекарят нарича духове неземни разумни същества, с които според него многократно е влизал в контакт. Книгата съдържа математически знания, чието ниво беше много по-високо от това, което е съществувало по времето на Джон Дий.

Там също е казано, че Земята се състои от много сфери, насложени една върху друга, подредени в друго измерение. Между тези сфери има точки или по-скоро повърхности на контакт. Голяма част от ръкописа е изгорена от неизвестни лица, които ограбили архива на Джон Дий след смъртта му.
Безценни древни ръкописи са унищожени по време на Парижката комуна и по време на Втората световна война. Много реликви са изгорели в Националната библиотека в Сараево в началото на 90-те години.

Унищожаването на знанията продължава и днес….

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *