Съществува реална вероятност за нашествие на зомбита, както във филма „Живите мъртви“

Зомби апокалипсис, предизвикан от избухване на мистериозна епидемия, е често срещан декор за много филми и игри, но може ли нещо подобно да се случи в действителност?

Трудно е за вярване, но сценарият на „Живите мъртви“ не е далеч от истината.

Живите хора могат да бъдат превърнати в някакъв вид зомби, например, с помощта на мощни невротоксини. За това е подходящ токсинът Daura stramonium, който причинява силна дезориентация, която не изчезва за дълго време. Ако дадете на човек невротоксин, тогава умът му ще се промени така, че можете да го вдъхновите с всяка безумна идея.

Интоксикацията с Datura обикновено причинява делириум, халюцинации, пирексия, тахикардия, странно поведение, задържане на урина и тежка мидриаза, последвана от болезнена фотофобия, която може да продължи няколко дни.

Друг често срещан ефект е изразената амнезия. Началото на симптомите обикновено настъпва около 30-60 минути след приема на тази билка. Тези симптоми обикновено продължават от 24 до 48 часа, но според някои доклади могат да продължат до 2 седмици.

При невротоксините обаче няма да е възможно да се предизвика „епидемия“, тоест „зомбитата“ няма да се заразяват взаимно.

Затова експертите имат и друга версия на истински зомби апокалипсис – това е сценарий с паразитни гъбички. В действителност такива гъби съществуват – превръщат насекомите в зомбита, но не са опасни за хората. Но ситуацията може да се промени с появата на някаква мутация или в резултат на генетични експерименти.

Има и инфекциозни заболявания, които могат да причинят състояние, подобно на зомбита. Като цяло, в действителност може да възникне ситуация, когато злощастна комбинация от няколко опасни фактора ще провокира епидемия от зомбита.

Вероятността за подобно развитие на събитията е много малка, но все пак не е равна на нула.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *