Астроном: Извънземните са роботи, които са унищожили своите създатели

Това не е първият път, когато учени казват, че извънземните всъщност може да са изкуствен интелект.

Например британският астроном Мартин Рийс смята, че извънземните са роботи, които са унищожили своите създатели.

Лорд Мартин Рийс, водещ кралски астроном на Великобритания, каза, че вярва, че извънземните, които ни посещават, ще бъдат роботи.

Рис казва, че извънземните същества няма да имат нищо общо с човечеството и ще останат в света на своите създатели, както се вижда в много научнофантастични филми. Но неведнъж сме виждали как научната фантастика се превръща в истинска наука.

В Университета на Кънектикът те работиха в екип с други астрономи, включително астронома от института SETI Сет Шостак и астробиолога на НАСА Пол Дейвис, тествайки вероятността изкуственият интелект да бъде създаден с изкуствен интелект.

Сет Шостак казва: „Повечето хора имат типична представа за извънземните, тъй като те са биологични същества, но това няма смисъл от гледна точка на времеви мащаби.“ „Обзалагам се с десетки астрономи, че ако получим извънземен сигнал, това ще бъде първият изкуствен живот.“

Много малко вероятно е човекоподобни извънземни да бъдат намерени във Вселената, казва 74-годишният Мартин Рийс. Органичният интелект изглежда като границата между биологичния живот и доминиращата машинна ера. Тъй като цивилизациите се развиват с различна скорост, малко вероятно е да открием интелигентен живот на същия етап на развитие като нас.

Ученият Стивън Хокинг по-рано предупреди, че не трябва да очакваме извънземни да дойдат на Земята, като в същото време той вярваше, че развитието на ИИ може да бъде „ценно нещо“ за човечеството.

Моето предположение е, че ако открием извънземен разум, той ще бъде напълно различен от нас. Това ще бъде нещо като електронна организация“, казва Хокинг.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *