Curiosity засне „мистериозен космически обект“ в атмосферата на Марс (видео)

Необичайна аномалия в атмосферата на Марс беше заснета от марсохода Curiosity. Снимките са направени от дясната навигационна камера на марсохода Curiosity на 5 октомври 2022 г. и, според изчисленията на изследователите,   двете снимки (вижте по-долу) са направени с интервал от 12 секунди.

Тези снимки показват това, което може да се нарече атмосферна аномалия, която прилича на обект, движещ се в зрителното поле на камерата на марсохода.

При по-внимателно разглеждане изглежда, че дясната страна на обекта се движи по-бързо от лявата страна, тъй като има замъгляване на движението от дясната страна. Очевидно този обект може да изпуска дим.

Някои изследователи смятат, че това може да е метеорит, който успешно е попаднал в зрителното поле на марсохода. Други смятат, че това е обикновен прах, какъвто има огромно количество в атмосферата. Особено като вземете предвид, че прашните бури на Марс не са необичайни.

Уфолозите, както се очакваше, видяха в това явление проява на извънземен разум. Те вярват, че извънземни (марсианци?) постоянно наблюдават марсохода, като по този начин предотвратяват преминаването на земно оборудване в забранени територии.

Това не е първият път, когато се случват подобни атмосферни аномалии, както се вижда от други явления, заснети в миналото от марсохода Curiosity.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *