„Артемис-1“ изпрати странни снимки на Луната (видео)

В Мрежата се обсъждат необичайни изображения на Луната, направени от космическия кораб Orion, летящ около естествения спътник на Земята като част от програмата Artemis-1.

Представените изображения са направени на 21 ноември 2022 г. от космическия кораб Orion час преди облитането на Луната. Космическият кораб беше на разстояние по-малко от 7242 км и се движеше със скорост 1218 км/ч.

За сравнение вижте снимки на Луната, направени през 2010 г. от Мадисън (САЩ) с помощта на телескопа Celestron 9.25 Schmidt-Cassegrain, камера Canon EOS Rebel T1i и направените с камерата на борда на космическия кораб Artemis 1 на разстояние по-малко от 7242 км от Луната.

Изглежда, че тези снимки са умишлено преекспонирани (твърде ярки). В тази връзка много потребители на мрежата предполагат, че се крие нещо от обществеността.

Друг интересен нюанс. По време на прелитането на Луната във видеото естественият спътник на Земята има яйцевидна форма, а не кръгла, както я наблюдаваме от Земята. Ако кадърът е бил разтегнат, тогава космическият кораб също трябваше да се разтегне, но това не се наблюдава. Това също е странно, смятат потребители на мрежата.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *