Луната може да е била построена от свръхразвита човешка цивилизация

В културите на различни народи има много митове за това как са възникнали Земята, Слънцето и Луната.

Обикновено те са доста стандартни и се свързват с дейността на различни богове. Но в китайската книга на династията Тан (618-907 г.), наречена Юян Цзацзу, има доста любопитна история за това как се е появила Луната.

„По време на управлението на Вен Цзун (809-840), Wang Xiucai и по-малкият брат на Zheng Renben отидоха на планината Songshan и се изгубиха. Те попитаха за пътя един обикновен човек, почиващ отстрани на пътя, като в същото време попитали кой е той.

Човекът им отговорил през смях: „Уважаеми господа, знаете ли, че Луната е съставена от седем съкровища? Луната е като топка, отвътре е празна. Сиянието на Слънцето се отразява от нейната повърхност. Построена е от 82 хиляди семейства и аз съм от едно от тях.“

След това той показал на пътниците правилния път и след това изчезна от погледите им.“

И така, преди повече от хиляда години в китайска книга вече има информация, че самата Луна не излъчва светлина, а само отразява слънчевата светлина. Откъде са могли да знаят за това в онези древни времена?

Разказът на монаха

Не само в тази легенда има информация, че Луната е изкуствено създадена от хора. Има и думи на определен китайски монах отшелник, който говори за своя минал живот преди стотици милиони (!) години. Твърди се, че тогава вече е съществувала човешка цивилизация и е била много по-развита от сегашната.

Той казва, че по това време е имало големи градове с много високи къщи и са били разположени във всички краища на света, а гигантски кораби са се носели във въздуха, превозвайки хиляди пътници.

Благодарение на напредналата наука и технологии тези хора веднъж започнали да мислят за създаването на изкуствено небесно тяло, което да осветява Земята през нощта. В същото време обектът трябвало да свети не много ярко, за да могат хората да спят, а в същото време такава светлина да може достатъчно да осветява Земята.

Когато тази на пръв поглед немислима идея била представена, тя е подкрепена от всички слоеве на обществото и след това цялото човечество се мобилизира за осъществяване на изграждането на огромния проект. В този живот монахът работил като инженер и участвал пряко в изграждането на Луната.

Той казва, че вътре в ядрото на Луната има много прецизни зъбни колела, механизми, силово оборудване и други устройства, а в пролуката между ядрото и обвивката на Луната няма нищо. Външният слой е защитна обвивка от дебела метална плоча с дебелина няколко километра.

След няколко години непрекъсната работа човечеството най-накрая завършва изграждането на Луната. Видимата повърхност на сателита е специално настроена да отразява слънчевата светлина през нощта и да я изпраща обратно към Земята.

За да може Луната да свети непрекъснато, скоростта на нейното въртене е изчислена по такъв начин, че едната й страна винаги да е обърната към Земята. Тази страна е била конфигурирана, другата не.

Целият този свят тържествено отбелязал деня на завършване на строителството. Лунните строители станали най-уважаваната група хора от онова време.

По-късно обаче това развито общество стига до морален колапс поради постоянното самоугаждане. В резултат това довежда до липса на материални ресурси и големи екологични проблеми. И когато Земята започва да страда много, човешките къщи били унищожени и цялата им цивилизация е унищожена. Останките от човечеството деградирали до маймуноподобни същества.

Странностите на Луната

Много съвременни учени също многократно отбелязват, че Луната прилича повече на изкуствен обект, отколкото на случайно космическо тяло, случайно фиксирано в орбита около Земята. Ето списък с някои лунни странности:

1. Диаметърът на Луната е точно 1/395 от диаметъра на Слънцето, а разстоянието между Луната и Земята е точно 1/395 от разстоянието между Земята и Слънцето. Поради това размерите на Слънцето и Луната визуално изглеждат еднакви от Земята.
Подобно явление е нехарактерно за астрономията и към момента не е открито второ подобно явление в наблюдаваната Вселена.
2. Луната винаги е обърната към Земята с една и съща страна. В допълнение, обратната страна на спътника е много различна от видимата по своята особено неравна повърхност. Ако Луната е естествено небесно тяло в Слънчевата система, то това не би трябвало да е така.
3. Орбитите на естествените спътници на планетите обикновено са елиптични, докато орбитата на Луната е почти кръгла (с радиус 380 000 km).
4. Луната вероятно е куха или има огромни празнини вътре. Това многократно е заявявано от учени.

От 1969 г. САЩ изпращат космически кораби до сателита за научни експедиции. На повърхността са монтирани сеизмографи. Едно от регистрираните лунни земетресения е продължило повече от 55 минути. Слабите колебания постепенно стават силни. Максималната интензивност е около 8 минути, след което амплитудата постепенно отслабва, докато всичко се успокоява.

И през цялото време на лунното земетресение се чува някакъв непрекъснат звучен тътен.

„Луната звънна като камбана“, казва Клайв Р. Нийл, професор по геология в университета Нотр Дам в САЩ, в доклад на НАСА от 2006 г.

Затова се предполага, че във вътрешността на Луната има куха метална кора, а ядрото й е покрито с рехав слой с дебелина от 16 до 32 km.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *