Мистерията на „живите камъни“ в либийската пустиня в „Долината на планетите“.

 Светът е пълен с удивителни чудеса и вълнуващи тайни.

Мнозина дори не забелязват всички онези фантастични неща, с които Земята е толкова богата. В ежедневната суматоха хората са забравили как да забeлязват многото фантастични неща, а когато забележат, изненадата им няма граници.

В различни части на планетата има непознати досега красоти, които пазят тайните на битието. Едно от тези чудеса на света е космическата пустиня в Либия, където се движат живи камъни, възпроизвеждащи планетите и небесните тела от Слънчевата система…

А какво невероятно и прекрасно може да има в пустинята? Чувате думата „пустиня“ и пред очите ви се появяват безкрайни скучни пясъци, бурени и жаркото слънце …

Но у Създателя няма нищо излишно или грозно. И тук насред пясъчното море се намира едно от мистериозните и редки чудеса. Това място се нарича Kaвакеб. Намира се в областта Кафра в Либия, в долина, наречена Ван Тикофи на езика на туарегите. Недалеч от западен Овайнат, близо до град Гат, в югозападната част на страната, се намира странната и чудна „Долина на планетите“.

Тази долина пази нещо тайнствено и необяснимо. Необичайните камъни са много подобни на планетите и небесните тела, които образуват небесната карта. Тези космически живи скали са истинската перла на държавата, съкровището на Либия.

Най-вече учените са привлечени от техния неизвестен досега, много мистериозен произход.

Скалните образувания, учените ги наричат ​​трованти, наподобяват планетите от Слънчевата система. Тези мистериозни камъни буквално разпалват въображението на изследователите от векове. Тези геоложки образувания с неизвестен произход са коренно различни от останалите скали на Земята.

Факт е, че тези камъни не са толкова прости. Те постепенно растат, движат се и се размножават. Камъните се държат като живи организми.

Те дори имат определена концепция за смъртта. В един момент те се разкъсват отвътре. На мястото на разлома се наблюдават концентрични окръжности като на срез на дървета. Затова се наричат ​​“живи“ или „движещи се“ камъни.

Тровантите, според учените, са най-старата форма на неорганичен живот. Съвременната наука не знае отговора на въпроса какви процеси всъщност протичат вътре в тези камъни. Опитните минералози се опитват да се отклонят от очевидните биологични аналогии, но в този случай това е просто неизбежно.

В крайна сметка невероятните промени, които се случват с тровантите, са ясни признаци на живот. Те дори знаят как да дишат.

Сферичните камъни имат среден диаметър около десет метра. Те лежат недалеч един от друг по напълно неразбираема система. Когато си там, сред тях, сякаш си изпаднал в космоса. И ако си напомните, че сте заобиколени от скали, които са форма на живот, фантазията започва да излиза извън мащабите на привичното мислене.

Има много легенди за тровантите. Такива живи камъни има в много страни по света. Те са почитани като живи същества. Много хора твърдят, че дори имат туптящо сърце. Вярно е, че нито едно устройство не може да измери тези колебания … Пулсацията е на ръба на тяхната чувствителност.

Скептиците, разбира се, твърдят, че всичко това е лъжа.

„Дишането“ е просто ежедневен цикъл, който зависи от влагата, те също така растат, набирайки кондензат. Движението е просто редуване на охлаждане и нагряване на почвата.

Единственото нещо, за което дори скептиците не могат да намерят обяснение, е удивителният феномен на размножаването.

Геоложкото чудо все още няма научно обяснение за произхода си. Но наистина ли е толкова важно?

В крайна сметка можете просто да се възхищавате на това творение на Всемогъщия Творец, просто да се насладите на красотата му. Човешкият ум е гладен за знания. Може би в бъдеще учените ще разкрият тази вълнуваща мистерия. Междувременно ще дарява хората с положителни емоции и ще възбужда богатото им въображение.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *