„Предсказанията“ на Ванга са измислени от журналисти

В края на всяка година традиционно се публикуват прогнози за следващата година, уж направени от известни „предсказатели„. Но откъде всъщност идват и може ли да им се вярва? Въпросът е изключително спорен.

Нострадамус: свободни интерпретации

Наскоро беше публикуван поредният списък с пророчества на известния френски ясновидец и астролог Мишел Нострадамус. Според тях през следващата 2023 г. ни очакват:

„Голяма война“. Войски ще обкръжат голям европейски град. Успоредно с това в мюсюлманския свят ще има военни конфликти: „Голяма армия ще пресече планините“, а отрови ще бъдат използвани като оръжие. А изглежда, че няма да има ядрен апокалипсис в обозримо бъдеще.
Обществени вълнения. Догодина в САЩ ще започнат масови политически протести, американците ще излязат на демонстрации и ще искат оставката на президента. Бедните ще въстанат срещу богатите.
Папата ще се смени. Новият ще донесе война на паството си, чиито последици ще се усетят през следващите 27 години, предрича Нострадамус. В резултат на това Рим ще бъде разрушен и Страшният съд ще започне.
„Светлина пада върху Марс“. Възможно е следващата година най-накрая да се случи кацането на колонисти на Червената планета.

Някои прогнози се смятат за правдоподобни до известна степен, други са съмнителни. Но повечето експерти са съгласни, че в Нострадамус описва бъдещето доста неясно. Само след като се случат събитията, те се свързват от журналистите с прогнозите му.

Измислените пророчества на Ванга

Или да вземем не по-малко известната българска „прорицателка“ Ванга. Тя никога не е изричала повечето предсказания, за които се твърди, че са направени от нея.

Става въпрос за:

смъртта на Сталин,
аварията в Чернобил,
победата на Борис Елцин на президентските избори през 1996 г.
потъването на подводницата Курск през 2000 г.
атаките от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк,
за предстоящия край на света.

Племенницата на Ванга Красимира Стоянова в книгата си разказва как популярният съветски актьор Вячеслав Тихонов дошъл при леля й и уж Ванга го попитала защо не е изпълнил молбата на най-добрия си приятел Юрий Гагарин – уж в навечерието на смъртта си Гагарин посетил Тихонов и казал, че няма време да му търси подарък, така че нека той да си купи будилник и да го държи на бюрото си като спомен от тяхното приятелство.

Но когато лично се обърнали към Тихонов с молба да коментира този епизод, той отговорил, че дори не е познавал първия съветски космонавт!

А откъде идват „годишните пророчества“ на Ванга, които редовно се публикуват от медиите? От никъде!

Всъщност „пророчицата“ Ванга никога не е правила предсказания за конкретни години. Това са измишльотини на бездарни журналисти.

Така че към подобни „предсказания“ трябва да се отнасяме с доста скептицизъм и просто да вземем информацията за сведение: никога не се знае дали нещо внезапно няма да се сбъдне!

По материали на esoreiter

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *