Бил Гейтс е уверен, че ChatGPT ще „измени нашия свят“

Основателят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че вярва, че ChatGPT ще „промени света“ в мащаби, подобни на появата на персоналния компютър.

Но нека не забравяме, че Microsoft е инвестирала много пари в развитието на ChatGPT и има известен интерес от неговия успех.

Говорейки пред германския бизнес вестник Handelsblatt, Гейтс каза: „Досега изкуственият интелект можеше да чете и пише, но не можеше да разбере съдържанието. Нови програми като ChatGPT ще направят много офис работни места по-ефективни, като ви помогнат да пишете фактури или писма. Това ще промени нашия свят.“

ChatGPT е безплатен чатбот, разработен от OpenAI, който използва изкуствен интелект (ИИ), за да генерира човешки отговори на въпроси и искания. Технологията се основава на невронни мрежи, които имитират основната архитектура на мозъка за обработка на информация и учене.

„Разработихме модел, наречен ChatGPT, който комуникира в режим на разговор“, се казва на уебсайта.

„Форматът на диалога позволява на ChatGPT да отговаря на последващи въпроси, да признава грешките си, да оспорва неправилни предположения и да отхвърля неуместни заявки. ChatGPT е модел-сестра на InstructGPT, който е обучен да следва бързо инструкциите и да предоставя подробен отговор.“

Не бива обаче да се гледа на чатбота само като на забавление. ChatGPT е една от първите ефективни системи, която е лесна за използване и демонстрира големия потенциал на ИИ. Благодарение на това той успява да революционизира почти всички сфери на обществото, от медиите и изкуството до бизнеса и науката.

ChatGPT е разработен от OpenAI, но Microsoft направи голяма инвестиция в компанията. Microsoft е инвестирала най-малко 1 милиард долара в OpenAI, за да разработи своята система за изкуствен интелект.

Търсачката на Microsoft ,Bing, също планира да използва някои от функциите на ChatGPT на платформата.

Сензационното въвеждане на ChatGPT се оказа сериозна заплаха за надмощието на Google. В отговор на появата на ChatGPT, Google обяви своя AI bot конкурент, наречен Bard.

За съжаление, демонстрацията му не мина толкова гладко, колкото се надяваха разработчиците.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *