Физик е намерил начин да създаде машина на времето

Сега той възнамерява да се върне назад във времето

Професор по физика в университета в Кънектикът заяви, че е успял да разработи машина на времето.

Това съобщава The Guardian.

Ученият Роналд Малет започва да се заинтересува от възможността да се управлява времето, когато баща му починал. Тогава той е само на 10 години, обича да чете Хърбърт Уелс и Айнщайн. Младият американец решил, че ще посвети целия си живот на физиката и ще успее да построи машина на времето.

Вече на 77-години, американецът казва, че е намерил решение на проблема си. Според него то се състои в „усукване“ на тъканта на пространство-времето с помощта на пръстен от въртящи се лазери. Така, смята Малет, можете да създадете времева примка, която ще ви позволи да пътувате в миналото.

Човекът е сигурен, че въртенето на черните дупки предизвиква кривина на времето. Но тъй като те се намират далеч от Земята, е необходимо да се намери „аналог“ на черна дупка.

„Да приемем, че в момента имате чаша кафе пред вас. Започнете да разбърквате кафето с лъжица. Започна да се върти, нали? Това прави една въртяща се черна дупка. В теорията на Айнщайн пространството и времето са свързани помежду си. Ето защо се нарича пространство-време. Черната дупка се върти, това всъщност ще предизвика изкривяване на времето “, добави ученият.

Малет заяви, че може да е намерил изкуствена алтернатива в устройство, наречено пръстеновиден лазер, което може да произведе интензивен и непрекъснат въртящ се лъч светлина.

„Светлината може да създаде гравитация и ако гравитацията може да повлияе на времето, тогава самата светлина може да повлияе на времето“, обяснява професорът.

Мнозина смятат, че почетният професор в университета в Кънектикът е взел решението направо от книгата на Уелс. Година след като загубил баща си, Малет взел копие от „Машината на времето“ и получил прозрение: той ще построи своя собствена машина на времето, да се върне в 1955 г. и да спаси живота на баща си.

https://www.theguardian.com/science/2023/mar/01/back-to-the-father-the-scientist-who-lost-his-dad-and-resolved-to-travel-to-1955-to-save-him

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *