Странно образувание на Марс – вкаменена риба?

Марсоходът Curiosity продължава да изследва Марс и да споделя откритията си със света.

Наскоро той засне странно скално образувание, което породи много въпроси от експерти и космически ентусиасти.

Някои видяха в него кости на риба или останки от динозавър, други предположиха, че това са следи от древни иглолистни дървета.

А астробиологът Натали А. Капрол нарече това най-странната скала, която е виждала през 20-те си години изследване на Марс.

Но не бързайте да изграждате нови конспиративни теории. Експертите обясниха, че тази форма е резултат от корозия от марсианските ветрове. Потокът от въздух постепенно е изветрял свободните части на камъка, оставяйки само най-здравите. В резултат на това върху камъка се образували малки израстъци, наподобяващи сталагмити.

На кадрите от повърхността на Марс можете да намерите много необичайни фигури и предмети, но тези открития не трябва да се приемат на сериозно.

Повърхността на Марс се състои от произволно разпръснати камъни, пясък и почва, така че на почти всяка снимка можете да намерите издатина в скалата, която прилича на някакъв земен обект. Феновете на теориите на конспирацията винаги намират своето обяснение за тези странности, правейки цели „открития“ от такива снимки. Въпреки че всъщност намерените обекти са просто забавни съвпадения.

Така този нов скалист обект на повърхността на Марс не е нищо уникално или мистериозно. Той е просто още един пример за това как нашето въображение може да си играе с нас, когато виждаме необичайни форми на снимки на други планети.

Но все пак изследването на космоса продължава и кой знае какво още може да открие марсоходът Curiosity при следващите си експедиции.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *