Измамата, наречена Време

Времето е измислено от хората, когато са започнали да отчитат движението на Земята около Слънцето и собствената и ос, по-точно смяната на сезоните и дните.

Всъщност времето е поредица от събития, които вече са се случили.

Много често си фантазираме как пътуваме в миналото и бъдещето, но всеки разбира, че това е невъзможно.

Ако ни отнемат всички часове и слезем да живеем, например, под земята в бункер, където светлината ще свети по нечие желание (ако са искали, са я включили, ако са искали, са я изключили), тогава нашето понятие за време ще се промени, няма да броим минути и часове.

Ще живеем само със събития, например: събудихме се, измихме си зъбите, пихме кафе, облякохме се и излязохме. Това е събитие, което се е случило, то, разбира се, е разделено на по-кратки събития, като: сварена вода и сварено кафе, но не това е важното.

И както сами разбирате, това, което е минало, не може да се промени, ако чашата е паднала и се е счупила, тогава тя никога няма да стане цяла, както беше първоначално. И да знаете предварително, че ще се изплъзне от ръцете ви и ще падне, също е извън вашите сили.

Разбира се, можете да предположите това въз основа на предишен опит: например една чаша няма дръжка и е гореща и вие или някой друг сте имали това преди, когато е взел гореща чаша, тя е изгорила ръцете му и първата несъзнателна реакция беше – това е да отпуснете ръката и да се освободите от болезнените усещания, довели до падането й на пода.

Разбира се, много ни е трудно да разберем, че времето не съществува, цял живот сме свикнали да живеем по часовника, ставаме на будилник, идваме на работа в 9:00, тръгваме в 17:00, лягаме си гледайки часовника, дори и да не ни се спи.

И кой измисли идеята да брои времето в 60 секунди, 60 минути и 24 часа. В крайна сметка е по-логично да вземем един ден за 100 часа, да го разделим на 10 равни части, ще станат часове и да разделим часа на още 10 части, това са минути, секунди, по същия принцип разделяме на 10 части. И това ще се окаже за един ден 10 000 секунди, 1000 минути, 100 часа. Сега един ден има 24 часа, 1440 минути и 86400 секунди.

Съгласете се, неудобно е.

И това може да се коригира, само че една секунда ще бъде 8 пъти по-дълга и най-вероятно ще се счита за милисекунди, ще бъде почти равна на нормална секунда, само малко по-бързо с 14%. Разбира се, ще има трудности, тъй като ще трябва да преработим всички часовници, да качим нов фърмуер на оборудването, но всичко може да бъде решено, първо ще има старо време и ново.
Е, тогава старото постепенно ще бъде забравено.

Казваме това, за да разберем, че времето е само събитие, например ден, който е разделен на равни части.

Затова не придавайте голямо значение на времето, основното са събитията, които са се случили в живота ви. В края на краищата вие сами забелязахте: ако нямате какво да правите, става скучно, тогава времето се влачи много дълго.

Опитайте се да седнете пред часовника и просто да наблюдавате движението на секундарника – времето ще продължи много дълго време и ако премахнете секундарника (в края на краищата, всяко негово движение за нас е събитие, което се е случило, когато се премества на следващата позиция), тогава времето ще продължи болезнено дълго за нас.

Но трябва само да включите любимия си филм или да поговорите с интересен човек, тогава времето просто лети.

Ще кажем нещо повече: усещането за време зависи от обема на обекта или предмета. Помислете за мравка: за нас тя тича, за нейния размер, много бързо, но най-вероятно, ако бяхме намалени до нейния размер и видим движението на други хора, тогава ще видим картина на забавен каданс пред очите си.

А сега нека да разгледаме микробите: наблюдавайки през микроскоп, виждаме как се ражда и умират – целия им живот. И те, от своя страна, през целия си живот виждат някакво око в обектива, ако, разбира се, имат зрение.

Това се случи, а сега нека се опитаме да разгледаме мащаба на планетите, слънчевите системи и галактиките.

Ако съществуваше същество с размерите на слънчевата система, тогава то щеше да ни види като микроби, които ние от своя страна виждаме и за нас това щеше да е цял живот, а за него – един миг.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *