Разумна техногенна цивилизация живее в океана?

Учен от NOAA разказва за странни находки

Океанът е едно от най-мистериозните места на земята. Човек трябва само да си спомни, че по-малко хора са посетили дъното на Марианската падина, отколкото Луната, за да разбере колко малко знаем за този свят.

Но благодарение на новите технически възможности, дълбините на моретата и океаните започнаха да се изучават активно.

Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) използва авангардни технологии, за да изследва този мистериозен свят.

Един от учените, работили в NOAA от 1995 г. до 2021 г., е Анастасия Модест. Има няколко научни степени и е автор на няколко научни статии. Тя беше отговорна за последната мащабна работа, посветена на заседналите на сушата китове.

По време на изследването по телата на китовете са открити странни цилиндрични рани с идеално равни ръбове и изгорени ръбове на раните. Работната група стига до извода, че на кита малко преди смъртта му е изрязана плътта в корема с високоточен инструмент. Анастасия Модест смята, че това е първото доказателство за съществуването на високоразвита технологична цивилизация в океана.

Това обаче не е единственият случай. През 2017 г. в Мексиканския залив беше записан неизвестен обект с размери 24 метра, който излъчва разпръснати жълти и червени светлини. Обектът се е движел със скорост над 150 възела, което е невъзможно за живи организми във водата.

На следващата година устройствата регистрират странни акустични сигнали на дълбочина 600-620 метра. Изследователският апарат е заснел и снимал представители на друга цивилизация. Били са облечени в костюми, които приличат на стъклени батискафи, пълни с течен метал, вероятно живак. Когато обитателите на дълбините видели земния апарат, те се телепортирали в неизвестна посока.

Анастасия Модест е сигурна, че на дъното на океана живее разумна техногенна цивилизация. Тя вярва, че човечеството не трябва да нахлува в този крехък свят и да нарушава баланса.

Мнението й обаче не е потвърдено от други учени и към момента няма научни доказателства за съществуването на интелигентна цивилизация в океана.

Въпреки това изучаването на океана и неговите дълбини може да доведе до откриването на нови видове живот и да ни помогне да разберем по-добре този мистериозен свят. Както казва известният океанолог Жак-Ив Кусто:

„Океанът е животът на нашата планета. Ако не го изучаваме, няма да знаем за живота на Земята.“

Засега обаче няма достатъчно доказателства, че военните наистина разработват нови видове оръжия, използвайки технологията на морския живот. Не е известно и какво се е случило с Анастасия Модест. Във всеки случай е важно да се помни важността на научните изследвания и опазването на околната среда, както и необходимостта от спазване на законите и международните споразумения в областта на опазването на природата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *