Опасно X1.4 изригване на Слънцето. Втора Експлозия от клас X!!!

 

Зона 3664, Обръщайки се към Земята, предизвика втора експлозия с най-висок магнитуд. Огнището е започнало днес.

Предварителен резултат: X1.4. Регионът продължава да се движи към линията Слънце-Земя, тоест към видимия център на слънчевия диск, и ще достигне линията в неделя-понеделник.

Почти шокиращо е, че за две седмици, прекарани от обратната страна на Слънцето, регионът не изчерпа енергията си и веднага щом се появи над хоризонта, веднага предизвика 2 изригвания с най-висок магнитуд. Какво ще се случи по-нататък, предстои да видим. Базовият сценарий все още е, че районът е в състояние на разрушение.

Тъй като всеки път, когато се появи от видимата страна, на всеки активен център се присвоява нов номер, този случай не беше изключение. Новият номер, под който този център ще се появи в текущия пасаж, е № 3697. В следващите съобщения той ще бъде използван основно.

Засега позицията на региона на диска почти изключва влиянието върху Земята, но все пак само „почти“. Като цяло изригването вече може да удари планетата, макар и на самия ръб тангенциално. Ако наблюденията показват, че това е възможно, ще бъде издадено отделно съобщение. Регионът ще бъде в зоната на пряко въздействие върху Земята приблизително от събота до неделя.

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *