Мистериозните гиганти от Гуаякил

Още през 1543 г. испанските конкистадори, прониквайки в дълбините на Еквадор, чуха невероятни истории от местните индианци за древните гиганти, които живееха по тези земи.

Според легендата, тези ужасяващи същества са били унищожени от огън от небесата.

Испанците първоначално възприемат тези истории като измислица, като опит на местните жители да привлекат вниманието им. Когато обаче артефактите от миналото им станали ясни – огромни кости и странни белези по скалите, скептицизмът им започнал да се разсейва.

Вицегубернаторът на Пуерта Виехо, Хуан де Олмос, решава да започне археологически разкопки в долината, където според индианските легенди се е състояла битката с гигантите. И какво беше открито?

Големи ребра, различни кости и зъби са провокиращи размисъл находки. Дали това са били истински останки от гиганти или просто част от мит, изгубен във времето? Испанците открили и странни следи от удари на мълнии върху скалите, което добавило към мистерията на мястото.

Индианците описват гигантите като огромни мъже с дълги коси, без брада и облечени в животински кожи. През 1553 г. Педро Сиеса де Леон публикува доклад за гигантите от Гуаякил, разказвайки за пристигането им в огромни лодки от морето.

Той описва тези същества като колосални по размер, с толкова големи глави, че са чудовищни ​​за гледане. Те разгневиха духовете и бяха унищожени от огън от небето. Беше отбелязано също, че гигантите са били облечени в животински кожи и не са имали жени с тях.

По този начин въпросът дали индианците от Гуаякил са срещали древни гиганти остава открит.

Мит или реалност – всеки може сам да реши дали да вярва в тази мистериозна легенда.

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *