Тайните жители на Земята: Митове или реалност?

Ново проучване, което развълнува учени и фенове на научната фантастика, представи очарователна хипотеза за съществуването на така наречените „криптотерминали“ – скрити, интелигентни същества, които може да живеят на Земята.

Проучването, което все още не е рецензирано, беше представено от учени от Програмата за процъфтяване на човешкия живот на Харвард и Техническия университет в Монтана и предлага различна гледна точка върху неидентифицираните въздушни феномени (UAP), които често се свързват с извънземни посетители. За това пише IFLScience.

Според авторите на изследването има 10% шанс тези мистериозни създания да не са плод на фантазията, а реалност. Те могат да бъдат потомци на древна цивилизация, преживяла катастрофи и оцеляла в уединени кътчета на Земята, например в дълбините на океаните или вулканични кратери. Или те могат да бъдат напълно различна форма на живот, дебнеща точно пред нас.

Авторите също цитират твърдения на противоречивия астрофизик от Харвард Ави Льоб, който изненадващо няма нищо общо с изследването, че Луната всъщност може да е криптотерминална база, дом на много от тези странни същества и техните невероятни космически кораби.

Историята на д-р Шърли Райт, бившият асистент на Алберт Айнщайн, само добавя към интригата на тази теория. Тя твърди, че тя и Айнщайн са били свидетели на „биологични обекти“ в Розуел, които са „напреднала форма на хората“. Това твърдение подхранва дискусиите относно възможността криптовалутите да съществуват сред нас.

 

Авторите на изследването също така разглеждат възможността някои неидентифицирани подводни обекти (USO), забелязани от военноморския персонал, да са технология от тези мистериозни същества. Докладите за USO, движещи се с невероятна скорост, само подкрепят тази теория.

Въпреки че идеите, представени в изследването, може да изглеждат фантастични, авторите призовават те да не се отхвърлят незабавно, като посочват необходимостта от по-задълбочено проучване на UAP. Те признават, че съществуването на крипто терминали е малко вероятно, но не изключват такава възможност.

Изследването, прието за публикуване в списание Philosophy and Cosmology, вече привлече вниманието на експерти и фенове на научната фантастика. Той е достъпен като предпечат и без съмнение ще бъде обект на много дебати и спекулации в близко бъдеще.

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *