Развалини на Марс (фото)

Според съобщения на висш чиновник от Вашингтон , на повърхността на червената планета, чиято температура е 80 градуса по Целзий,  в праха на марсианския екватор , са открити останките на летателен, който се е разбил в диапазона между 1965 и 1976 година.

По време на полета на космическата сонда на НАСА Маринър 4, който се  състоя през 1965 г., са направени снимки на повърхността на Марс от  разстояние   6 400 мили, но тогава  отломки не е имало. След  11 години по-късно те са заснети от сондата Викинг-1 „, която изследва повърхността на Марс.
Снимките са прехвърлени в НАСА, но и това събитие не   получава  публичност. С познатия мотив, че   може да предизвика паника.


Източникът твърди, че останките на космическия кораб са били заснети на разстояние   11 мили от сондата, на границата на нейния оптически обхват. На снимките се вижда  по-голямата част от метален  корпус, който вероятно има  цилиндрична форма.


По-точно характеризиране на формата не може да се направи, тъй като дълбочината на   изображението не е достатъчна. След кораба има бразда,  изкопана при падането, което също се вижда на изображението. Корпусът е счупен, което вероятно е следствие от удара върху скалата. В отвора може да се видят  преплетени кабели и механизми за контрол.

От снимките може да се прецени и размера на космическия кораб. В диаметър е около сто метра. . Разбира се,  не може да се изключи и  вероятността  това всъщност да са  парчета от паднал метеорит.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *