Руски спътник прави по-качествени снимки от NASA?

На Запад са много изненадани, че изображенията на Земята, направени от руски спътник, превъзхождат по качество и красота фотографиите, направени от американската космическа агенция НАСА.

„Те ясно показват различните цветове на повърхността на Земята, в зависимост от терена и ясно показват контурите на планината и в същото време са изключително красиви. Те са уникални и доста различни от снимките на нашата планета, получени от спътници на НАСА спътник през последните години „- отбелязва британският вестник The Daily Mail.

Въпреки че снимките, направени от руския спътник „Электро-Л“ да изглеждат по-подробни от продуктите на НАСА, американците не са съгласни.

Например, д-р Робърт Саймън от Земната обсерватория  казва, че руските снимки не нито по-добри, нито по-лоши от американските.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.