Опасната австралийска кубична медуза- видео

Австралийската кубическа медуза (на латински Chironex fleckeri) – е носител на много лоша репутация сред своите близки. И всичко това благодарение на гигантските и размери и смъртоносно ухапване.

Отровата на едно от нейните 60 пипала, е достатъчна в рамките на три минути да порази смъртоносно 60 човека, което прави Австралийската  кубическа медуза най-опасната в света. Тя ужилва  е по-бързо, отколкото всяка змия, паяк или отровни насекоми, живеещи на планетата Земя.

Отровата и е толкова силна и болезнена, че много хора, ухапани от нея,  умират от сърдечен удар, дори  преди да излязат от водата на  брега.

Дължината на това морско чудовище може да достигне пет метра.

Австралийска кубическа медуза разполага с двадесет и четири очи.  Единственият, който спокойно може да ловува кубически медузи е  морската костенурка.

Тя няма от какво да се страхува, защото има имунитет към отровата на  опасните „морски оси“.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.