Извънземните не се интересували от Земята

Извънземните, ако те съществуват, отдавна трябваше да са влезли в контакт със земляните, но тъй като те досега не са го направили, това означава, че те умишлено не се разкриват. Това заключение е на математика  Томас Хеър от Университета на Флорида.

На конференция на математическата асоциация на Америка той представи своята   скромна оценка за времето, което трябва да бъде достатъчно, за да се натрупат необходимите ресурси,   да се направят научни открития, да се разработят подходящи технологии,   да се напусне родния   свят и да се полети към други звезди.

Изследователят    показва, че дори и с най-умерената скорост (1% от тази на светлината), космически кораб ще се  добере до най-близкото светило за около 500 години. Трябва да се добавят и още 500 години, които биха могли ( според консервативни оценки) да отидат за изграждане на такъв кораб, и така нататък. С други думи, ако в системите от най-старите звезди в нашата галактика има разумен живот, той   отдавна да е достигнал до нас.

„Или те са минали покрай нас или се интересуват от себе си повече, отколкото от пътуване в космоса“, – казва Хеър. Според него извънземните може съзнателно да игнорират Земята, защото ние нямаме за тях нищо интересно. „Такава древна цивилизация, най-вероятно, вече не е обвързана с биологията –   Те не се нуждаят от Земята, нашата вода не е им е необходима: в Слънчевата система, в която гравитацията не е толкова голяма, тя е в изобилие „. Възможно е също така  просто никой да не ни търси и извънземните да си пътуват наоколо без да ни забелязват.

Каквито и да са причините   да ни игнорират, няма шанс   извънземна цивилизация, ако има такъва, да не знае за нас. Хеър казва, че дори и телескопът „Кеплер“ може да открие планетни системи около  далечните звезди. А на обитаема планета, която е по-стара от Земята само с 10 милиона години за това време биха се появили технологии, който само по земните емисии в атмосферата биха открили съществуването на хората.

Както знаем, тези аргументи не са нищо ново. Woods Hole,  физик в университета на Минесота (САЩ) казва, че хората наистина не знаят как на нашата планета се е появил живот, не знае и какви форми на живот би могло да има в Космоса. Може би извънземни отдавна се опитват да установят контакт, но ние не разбираме.

Също така всички тези приказки се основава на убеждението, че всяка форма на разумен живот има човешката психология и е нетърпелива да намери друг цивилизация, за да се свърже с нея или като завоеватели (като опция – мисионери, търговци) или прогресори.

Related Posts

One thought on “Извънземните не се интересували от Земята

  1. Извънземните, ако те съществуват, отдавна трябваше да са влезли в контакт със земляните, но тъй като те досега не са го направили, това означава, че те умишлено не се разкриват. Това заключение е на математика Томас Хеър от Университета на Флорида. … Според него извънземните може съзнателно да игнорират Земята, защото ние нямаме за тях нищо интересно.

    А защо не се разкриват? Дали наистина не им е интересно?
    Или може би НЕ ИМ Е ПОЗВОЛЕНО да се разкриват?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *