Седемкилограмово бебе се роди в Алтай

Лекарите от болницата  в град Слагород в Алатайския регион съобщиха за рядък случай – на 29 февруари при тях се е родило дете-великанче. Бебето с тегло 7 кг и 85 грама  се е появило  в семейство Титови  от село Протасово. За 42-годишната Светлана Титова това е деветото дете и се казва Роман. Впрочем две от децата в семейството са приемни.

Всички предишни деца са родени с нормално тегло. Роман е роден чрез цезарово сечение, а  майката и бебето се чувстват добре.Както е обяснила за „Gazeta.ru“ по телефона Светлана Титова, и тя и нейният съпруг са религиозни  хора, така че не са прибягвали до използване на контрацептиви, и,  по-специално не са мислили за аборт.

„След раждането на двете по-големи момчета десет години Бог не ни даваше деца – казва Светлана.

– Но след това забременях.  Тази бременност не я чаках и в началото не мислех, че  съм бременна. Но в  първия ден, в който разбрах, че съм  бременна аз знаех, че ще бъде момче. И че ще се случи чудо. „

Титови са преселници от Казахстан. Светлана е работила като лекар там, но се премества в Протасово, където няма и фелдшерски пункт, поради което започва работа като  хлебар. Нейният съпруг Генадий работи като шофьор. Интересното е, че малко преди да стане майка, Светлана Титова става баба – на 22 януари в семейството на втория  и син – 22-годишния  Александър,  се ражда дъщеря. Така се оказва, че чичо   Роман ще бъде по-млад от своята  племенница.

Абсолютен  рекордьор на планетата от 1955 г.  е роденото в Италия  момче, чието тегло е било 10,2 кг.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *