Момиченце от Англия е със 159 IQ

Четиригодишно момиченце от Великобритания е прието  в организацията „Менса“, която обединява интелектуалци по целия свят.  Хайди Ханикс от Уинчестър е преминала тест за интелигентност и е показала зашеметяващ резултат – 159. Средната стойност за възрастни е 100, а за особено ерудирани – 130. Скалата на гениалността разполага с 200 деления. 

Според британския вестник The Telegraph, родителите на вундеркиндчето  предложили на дъщеря си  да премине теста, след като служителките в детската градина се „оплакали“, че детето им е толкова надарено, че персоналът  се чуди с какво да я  занимава .
Хайди, която знае аритметика, пише завършени изречения и  съставя геометрични фигури, от  две години  чете книги, предназначени за деца на седем години.

Според изпълнителния директор на британската служба  на „Менса“   Джон Стивънидж, родителите на Хайди правилно са идентифицирали огромния  потенциал на момичето.

Интересното е, че по отношение на IQ Хайди е само с  една точка зад известния теоретичен физик Стивън Хокинг, известен с работата си в космологията и квантовата гравитация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *