„Диханието на смъртта“ превръща хората в зомби

В Южна Америка се появи наркотик, който  местните жители наричат „Диханието на смъртта.“ След като го употреби, човек се превръща в зомби, готов да направи всичко,  което му се каже. Веществото се използва активно от германците през Втората световна война и сега отново набира популярност, съобщава Daily Mail.

Почти забравеният препарат наскоро   отново попадна в полезрението на южноамериканската полиция: той активно се използва от колумбийската мафия. Наркотикът няма нито вкус, нито мирис и се нарича скополамин. След получаването му хората не си спомнят нищо, което им се е случило през последните два или три дни. Случвали се е жертвата на „Диханието на смъртта“ да събуди не само без пари, но и без някои вътрешни органи. Да взимат такъв наркотик доброволно се осмеляват твърде малко хора.

По принцип го ползват колумбийски престъпници,  смесвайки тайно опасното  вещество с определена храна или питие на техните жертви. Както разказват някои от главорезите, уловени с   скополамина, прахът е „по-лош и от антракс.“ Според една от жертвите,  опитала „Диханието на смъртта,“ наркотикът сипал в нейният сок човек, с когото случайно се срещнала на улицата в колумбийската столица.

След това тя сама завела бандита у дома си, дала му всичките си пари и ценности.  Трябва да се отбележи, че скополаминът се нарича „Диханието на смъртта“ не случайно: Предозирането може да бъде фатално.

История на скополамина се корени в древността. Древните южноамерикански племена го използвали за да погребат живи  съпругата и робите на починалия вожд, които може да му потрябват в задгробния живот. „Диханието на смъртта“ не веднъж е прилагал по време на разпити нацистът Йозеф Менгеле, както и служители на  разузнаванията по време на Студената война. Скополаминът се счита за най-добрия начин  да се разкрият всички тайни, дори и на най-неподатливите противници.

Невероятно опасното вещество се съдържа в прашец от дървета, растящи близо до столицата на Колумбия. За него знаят и децата: Майките са ги научили да не сядат под дърветата с жълто-бели цветове. В Еквадор, „Диханието на смъртта“ се използва за медицински цели.

 

http://30dumi.eu/2012/05/dihanieto-na-sma-rtta-narkotika-t-kojto-zombira-vseki/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *