Край на глобалното затопляне, идва ледников период

Глобалното затопляне приключва:  в следващите години ще настъпи температурен спад   по цялата планета, въпреки че неговият характер   ще  е щадящ. Такава е прогнозата  на учените от Физическия институт на Руската академия на науките / ФИАН /.

Нещо повече, според изследване, проведено от служители на Долгопрудненската изследователска станция на Института, заедно с колегите им от Централната аерологическа обсерватория и Института за ядрена физика в Московския държавен университет, процесът на глобално охлаждане е започнал. След пика през 2005 г.  средната температура на Земята е намаляла с 0.3 градуса и се връща на нивото от 1996-1997 г.

До 2015 година, вярват учените, тя ще падне с още една и половина десета от градуса, което съответства на климата от началото на 80-те години. А 2020 г. ще застави жителите на северните ширини да си спомнят суровите  зими  на 1978 г. и 1979 г. През 2040-та година  планетата ще започне да „замръзва.“

Както се оказало по време на изследването, причината за изменението на климата не е свързана с дейността на човешката цивилизация като цяло , а идва от Космоса. В  атмосферата на Земята непрекъснато падат космически частици от прах, обясняват учените. Според различни наблюдения, количеството  прах, което пада на Земята, варира от 400 до 1000 тона на ден.

Праховите частици са ефективни  ядра за кондензация на водна пара. Така, колкото повече прах пада на Земята, толкова по-голямо е облачното покритие на планетата, толкова повече то отразява в космоса потока на слънчевата радиация.

Следователно, климатът става по-студен. Оказва се, че периодите на затоплянето и охлаждането   съвпадат с периодите, когато нашата планета влиза в особено плътен облак от междупланетна „мръсотия.“

http://30dumi.eu/2012/05/globalnoto-zatoplyane-priklyuchi-zapochva-zamra-zvane-na-zemyata/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *