Ирански безпилотен самолет е заснел израелски военни бази

Иран потвърди, че има снимки на израелски бази и военни съоръжения, направени с безпилотен самолет, използван по-рано този месец. Изявлението бе направено от ръководителя на Комитета за сигурност на иранския парламент Исмаил Koусари.

Безпилотният самолет е излетял от Ливан на 6 октомври , управляван от специалисти на иранския корпус “Стражи на Ислямската революция”. След като е прелетял над Средиземно море, той е влязъл в израелско въздушно пространство в близост до северната граница на ивицата Газа, и се е отправил към ядрения център в Димона, постоянно предавайки видео по време на полета си. Апаратът е бил свален от израелските ВВС, след като   успял  да прелети 55 km.

Ливанската група “Хизбулла” пое отговорност за инцидента и заяви, че безпилотният самолет принадлежи на Ливан, но се сглобява в Иран.

 

“Безпилотникът   изпращаше изображения онлайн и сега на наше разположение са снимки от чувствителни обекти в Израел,” – каза Koусари.

Според получената информация този апарат е нова модификация на иранския апарат “Шахид-129?. Той   може да остане във въздуха в продължение на 24 часа и да покрива  разстояние от две хиляди километра.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *