Фантастична дървена скулптура от Китай (галерия)

Китайските майстори може да изумяват света не само с бойни изкуства , но също така и с произведения на изкуството. Резбарят Чжен Чунхуи попадна в Книгата на рекордите Гинес, благодарение на дървена скулптура, издълбана от цяло дърво.

Дължината на този шедьовър е 12,21 m, 3.1 м на височина и 2,43 м в обиколка. Майсторът е работил по творбата четири години. За сън той е отделян не повече от 5 часа на ден. Но резултатът оправдава всичко.

Темата за скулптурата от дърво Чунхуи е взел от древната картина- панорама «Along the River», която е рисувана преди повече от хиляда години от китайския художник Джан Дзедуан. Ето защо дървената скулптура е точно копие на картината.

На оригинала има около 800 човека, 60 вида диви животни , 20 лодки, и най-малко 180 дървета. Ако се вгледате в 12 метровото парче дърво , можете да видите как в него „кипи“ животът на цялата китайска село, разположено по поречието на реката.

Тук мирно пасат различни животни, текат реки, а след работния ден у дома се завръщат селяните. В колибите седят възрастни хора и гледат как децата си играят в двора.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *