Австралиец бе осъден за секс с компютърна програма

352bigХоландски учени  създадоха програма, която изглежда като 10-годишно филипинско момиче

Окръжният съд в австралийския град Бризбейн призна Robert Scott Hansen за виновен за   сексуално  престъпление, извършено срещу … виртуално дете.

Служители на холандска организация с нестопанска цел за превенция на насилието над деца, създават през 2013 г.  компютърна програма, която в онлайн чатовете се представя за  10-годишното  филипинско момиче на име Sweet. Мъже в замяна на пари предлагали на виртуалното момиче да прави секс чрез уеб камера. Информацията  за хиляди потенциални заподозрени е била разпратена на полицейските сили по целия свят.

Hansen e потвърдил, че е изпращал свои  интимни  снимки на Sweet, а също е  съхранявал на компютъра си детска порнография, като по този начин е нарушавал закона. Би би си има записи с онлай-комуникациите на  Hansen и Sweet, от които се вижда, че обвиняемият е извършвал действия от сексуален характер в присъствието на детето. Фактът, че събеседникът на Hansen е виртуален, съдът не е взел под внимание. Достатъчно е, че той e смятал Sweеt за дете.

Hansen е получил присъда от две години, но не е бил изпратен в затвора, защото вече е прекарал в ареста осем месеца. В рамките на една година  ще работи по  програма за рехабилитация на лица, които са извършили сексуални престъпления, отбелязва Би Би Си.

Related Posts

One thought on “Австралиец бе осъден за секс с компютърна програма

  1. за престъпление с виртуално дете, би трябвало да бъде задържан във виртуален затвор. Достатъчно е той да го смята за истински. :)
    Някои хора са изперкали тотално като броим и тоя дето го съдят и идиотите издали присъдата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *