Инженер Джим Eлвидж вярва, че живеем в матрица – 3

s01571489Продължение. Вашият мозък е като компютър?

Елвидж счита, че съзнанието не възниква в мозъка. Мозъкът служи само като инструмент, чрез който ние получаваме достъп до съзнанието. Съзнанието е във форма, подобна на Интернет. Той казва, че може да се нарече мрежа, място на произход, Бог или Божествената същност, ако искате, но той не използва такива думи.

„Мозъкът е като кеш, – казва той. – В нашите браузъри се пази кеш за наскоро посетените сайтове … Кеш – това е ефективен начин за обработка на информация,  нашият мозък изпълнява подобна функция. “

Освен това, ако съзнанието съществува в  такава мрежа, то може да получава достъп до информация извън мозъка, извън личния опит на лицето. Той призовава хората да разчитат повече на интуицията си.

„Ние вече не разполагаме  с повече възможности да  анализираме всичко – казва той. – Ако твърде дълго  мислите за решаването на проблеми, в момента, в който  намерите решение, в нашия забързан свят, ситуацията се е променила. Вие трябва да разчитате  на интуицията си, „- казва той.

„Някои от отговорите на вашия проблем може да се крият в мозъка ви, но е възможно и да не е така, – казва Eлвидж. – Ако размишлявате спокойно и помолите за помощ е  много вероятно, че помощта може да дойде „. Това може да бъде вдъхновение, получено от други хора или други лица в интернет пространството, където е съзнанието.

Неговата идея за това , че Вселената прилича на цифрова система не означава, че е твърда, студена и механична. В „дигиталната лаборатория, която ние наричаме живот на земята, има  много красота“ – казва Eлвидж. В тази теория за цифровата реалност има място за духовно и божествено.

Дигитален или духовен свят?

Следва.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *