Заснеха пирамида на комета и петроглифи на Марс

18890295

Изглежда, че в миналото  Земята, Марс и кометата 67P са посещавани от извънземни, които са построили великите пирамиди на Земята и са оставили мистериозни петроглифи.

По време на изследването на снимки, направени от космическата сонда Rosetta , която е в орбита около кометата 67P, и от марсохода Curiosity на повърхността на Червената планета, учените са открили обекти, поразително подобни на земните. По-специално,  Rosetta е открила  пирамидална скала, а ровърът – петроглифи, като тези, които могат да се видят и днес на  египетските пирамиди.

Нека започнем с пирамидата. Откритата на кометата скала е с пирамидална форма и  с височина  82 метра. Учени от Европейската космическа агенция я наричат ??“Скалата на  Хеопс“, в чест на Великата пирамида в Гиза, най-голямата пирамида в Египет и едно от седемте чудеса на древния свят. Това е втората пирамида на кометата,  открита тази година, и главният изследовател на проекта OSIRIS Holger Sierks, от Института Макс Планк за Слънчевата система(MPS), е очарован от нея.

„Повърхността на скалата на Хеопс изглежда много скалиста и необичайна. Особено интригуващи са малките петна по повърхността на пирамидалната скала, имащи същата яркост и текстура като на грунта, „- казва Sierks.

Сега учените чакат снимки от спускаемия апарат Philae, за да  разгледат в детайли „Скалата на Хеопс.“

Марс продължава да интригува с обекти, които имат поразително сходство със земните. Curiosity наскоро снима обект, който както изглежда, в далечното минало е бил част от колона с рисунки, като тези, които могат да се видят и днес по древните пирамиди.

При увеличаване на мащаба, учените забелязали на обекта от Марс странни фигури, които изглеждат точно като хора  и йероглифи. Издълбаните на камъка линии  стилистично приличат на тези, които са на египетските пирамиди.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *