В Huawei са намерили начин за разговор с умрели хора

Президентът на Huawei по  мобилните устройства Кевин Хо, говорейки по време на конференцията CES Аsia в Шанхай, направи неочаквано изявление. Той каза, че в близко бъдеще ще се появи възможност да общуваме с починалите си  близки.

Както  отбелязва  Bloomberg, служителят на Huawei е заявил, че в близко бъдеще човешкото съзнание ще може да се прехвърля на компютър (точно като е описано в научнофантастични  филми като „Матрицата“). И след това роднините, с помощта на моментални съобщения, ще могат да водят диалог с починалите си близки.

Според Кевин Хо за разработването на такава технология ще са необходими 25 години. Затова  Huawei възнамерява да  вземе участие в създаването на хранилища с  огромни обеми (над 15 000 зетабайта), в които ще се прехвърлят  „личностите“ на мъртвите хора. Тези данни ще могат да се зареждат директно в мозъка.

Засега  такива планове звучат като научна фантастика. Представителят на  Huawei заяви още, че компанията работи и върху  защита от изкуствения интелект. Именно ИИ според много фантасти се превръща в главния  враг на човешкия род и  се стреми да го  унищожи.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *