В океаните има мистериозни водовъртежи, приличащи на космическите черни дупки (видео)

Изследователи от Швейцария и университета в Маями считат, че са открили признаци за съществуването на черните дупки не само в Космоса, но и на Земята – в Южния океан.

Учените смятат, че гигантските водни кратери, който не може да се видят, съществуват реално, и дори имат срок на годност от една година, се казва в доклад, публикуван в Fluid Mechanics.

Повечето вихри са наблюдавани в южната част на Атлантическия океан, пише The Daily Mail. Опирайки се на сателитни снимки, учените са стигнали до заключението, че те изсмукват вода от океана, по същия начин, както черните дупки в Космоса поглъщат светлината.

Както се оказало, тези кратери са толкова плътно заобиколени от постоянно движещи се потоци вода, че всичко, което попада в тях – боклук, петрол, живи същества, и дори вода, изчезват завинаги…

Related Posts

One thought on “В океаните има мистериозни водовъртежи, приличащи на космическите черни дупки (видео)

  1. Не може да е вярно. Ако има такава дупка в океана за една година, то тя ще погълне цялата вода. За няколко секунди да съществува е възможно, но не и за повече. Това което са наблюдавали е вероятно черна дупка с размерите на атом, пронизваща земята за частица от секундата поради огромната си скорост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *