Путин може да се обяви за император на цяла Русия на 17 юли 2018 г?

Текстът е малко стар, но си струва да се прочете какви фантазии се образуват в нечии глави :)

iDigital Times заяви, че Владимир Путин, който възстановява сферата на влияние на Москва по цялата стара Русия, също така може да бъде и потомък на царското семейство. Той има пълното право да възстанови империята, счита авторът на статията. Той ще  направи това, най-вероятно, в столетния „юбилей“ от екзекуцията на  императорското семейство Романови – през юли 2018 г., прогнозира изданието.

„Владимир Путин  е страшен човек,“ – счита авторът на iDigital Times  с ник „Аполон“. Руският лидер  не е диктатор, но не може да се нарече и демократ. Той извади  Руската федерация от сътресенията на 1990-те години отново на световната сцена по „най-плашещия начин“, а някои дори  смятат, че  може  случайно или умишлено да започне трета световна война. Но авторът се интересува от още един въпрос: може би Путин сам ще се обяви за  император на цяла Русия?

В този момент, напомня Аполон, Владимир Путин е  само един президент на „Руси“. В действителност те са били три – Великороссия (Русия), Малороссия (Украйна) и Белоруссия. В последните няколко столетия те са били част от империята, на първо място в Руската империя, а след това – в СССР. Но от 1990 г. насам те станаха три различни държави.

Ето защо Путин е толкова енергичен: обхватът на интересите на страната му бе силно ограничен и той иска да го възстанови. Според него САЩ активно се противопоставят на това.  Но Путин иска да  възстанови не  Съветския съюз. Той не вярва в „световния комунизъм“ и като цяло в някакъв  комунизъм, той е националист. Той не действа в името на комунизма, а за Русия, руснаците и даже славяните,  подчертава авторът на iDigital Times.

„Така че  кое би могло да бъде по-добро за възстановяването на  имперското величие на Русия, от възстановяването на нейния  император?“ В края на краищата Русия е империя дотогава, докато комунистите хладнокръвно не  избиват  цялото императорско семейство.  Има претенденти за трона, но те са „не много сериозни“.

Ами Путин? Произходът му е неизвестен –  може да е селски, а  може би из  „полу-митичното  рзаклонение на Рюрикови.“  „Почти сигурно“ предците му са били незаконно родени  представители на династията, която е основала  руската държава, твърди Аполон. И това му дава по-голямо право за  трона, отколкото дори на Романови.

Днес Путин е безпрецедентно популярен с рейтинг над 80 на сто, той има „официалната благословия“ на Руската православна църква и подкрепата на хората, както и малък култ към личността на базата на мъжествения му образ. Тогава защо  патриархът да не може да го коронова за цар  на цяла Русия? Въпреки, че той е технократ, но е малко вероятно в близко бъдеще да напусне властта. Така че защо да не  възстанови Русия в истинското и  величие и завинаги да остане в историята?

Авторът на  iDigital Times предполага, че това събитие ще се случи в един много особен ден – 17-ти юли 2018. На този ден са избити Романови.“ По този начин Русия ще „закрие“ века без монархия, и ще настъпи нова ера. „Епохата на Владимир Путин Първи Московски, Император и самодържец на цяла Русия. “

Бел. прев. : Да има и такива стремежи, колкото и смешни да изглеждат. Имаше и един такъв филм: Лудостта на величията…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *