Властите в Исландия се опитват да успокоят местните елфи

Може и да не ви се вярва , но е факт: Кметската администрация в Рейкявик е помолила фирмата,  занимаваща се с пътно строителство, за да се избегнат нещастни случаи  да предприеме стъпки за успокояване на местните елфи.

В Исландия много хора почитат елфите. В някои случаи могат да бъдат направени  дори и съществени промени в първоначалния проект на някой строеж за да не се предизвика недоволството на вълшебните същества.

Работниците, които строят път в Рейкявик, не показали необходимото уважение към елфите – и мистичните  възмездия не закъсняват.

Представителят на строителната компания заяви, че проблемите започнали  да се появяват, след като през август миналата година под купчина пясък бил  погребан „камък на елфите.“

Пътят бил  наводняван от огромно количество вода,  изведнъж се повредили всички булдозери, падали  и се наранявали  работници, а  веднъж трябвало да спасяват журналист, потънал почти целия  кал. Когато някой си спомнил за злополучната скала, мнозина се досетили, че това е работа на елфите.

Проблемът достига до градските власти – и миналата седмица те помолили пътните работници да откопаят  магически камък и да го почистят внимателно. А може дори и пътя да  преместят на друго място, за да не ядосат отново народа на елфите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *