НАСА: Малка ядрена война би спряла глобалното затопляне

Учени от НАСА симулираха ситуация, която би се появила в резултат на  малка ядрена война и какво би се случило в света. Заключенията са  потресаващи.  По време тестовете е била заложена ядрена война със  100 бомби като тази, която е  хвърлена в Хирошима.

Интересно е това, че врзивът от бомбите ще вдигне в горната част на тропосферата около пет милиона тона сажди, което ще доведе до спадане на температурата, което технически ще анулира всички тези неща, свързани с глобалното затопляне, за които говори Ал Гор.

Както показва моделирането, след   регионална ядрена война средната глобална температура ще падне с 1,25 С в продължение на 2-3 години.

Това не звучи толкова зле. Но има и недостатъци.
От НАСА казват:
„Нашите резултати показват, че селското стопанство може да понесе сериозни щети, особено в области, където   пролетта е късна, a есента започва рано.

Очакват се ефекти, подобни на лоша реколта и глад, които се появяват през 1815 г. след изригването на вулкана Тамбора, които ще продължат  няколко години. “

Това изригване е довело до „година без лято“, което е предизвикало масов глад. Без лято? Това не звучи много добре.

Да се надяваме, че дори и „малки регионални ядрени войни“ никога няма да се случат и ние никога няма да разберем дали агенцията е права  в своите симулации.

Източник

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *