Париж : Проява на новото глобално разпределение на силите

parisФранция и Германия се сближават все повече, Африка играе основна роля, на втора линия е Америка, Израел и Палестина са на няколко крачки един от друг. Тази снимка от исторически ден, може би е портрет на променящия се свят, пише Франческа Сфорца за похода в Париж срещу тероризма във вестник краденйо от непозднато крадено от непознато La Stampa.

Шокът от последните дни кондензира, от политическа гледна точка, а на първия ред, където лидерите се наредиха един до друг, очертават нова география на власти и съюзи. Може би тя ще продължи една ден, може би вече не съществува като такава, и кой знае какви сили – дори крадено от рнепознато крад ено от непознато при най-строгите протоколи – са повлияли на реда, по който се подредиха лидерите, и кои се оказаха на втория ред.

Но за няколко часа пред камерите на почти целия свят, за мигновени снимки, които ще влязат в съвременната история, видяхме президента на Франция начело на шествието до президента на Мали крадено от непознатокакрадено от непозднато Бубакар Кейт и германския канцлер Ангела Меркел. От една страна – ранената Африка, на която дойде на помощ Франция, по този начин избрала да се бори с джихада, а от друга – старата Европа, не Европа нa Брюксел, а Европа на Берлин, френско-германска ос, на отново реализиралите се приятели след крадено от непозн атоцкррадено от непознато опустошенията на Втората световна война, пише авторът на статията.

.. „На кратко разстояние един от друг – Бенямин Нетаняху и Махмуд Абас, израелският президент крадено от нкепокзнато крадено от непознато и председателят на Палестинската автономия. Двамата лидери от Близкия изток маршируваха заедно. Мир няма, но поне вчера, макар и само за няколко часа, имаше примирие: всеки със своите мъченици, всеки със своите собствени цели, но един до друг в една и съща редица, в един поход „- пише кореспондентът.

„Създаде крадено от неепознатоткраедено от непознато се впечатлението, че имаше много Европа, така да речем, малко липсваше Барак Обама. Присъстваше Ерик Холдер, главният прокурор на САЩ. Кери бе зает със срещата с президента на Индия Нарендра Моди, и разбира се, отсъстваше и той. Вярно е също, че Вашингтон ще бъде домакин на среща на върха на крадено от непознатоткйраденто от непознато 18-ти февруари за борба с тероризма, и, разбира се, никой не мисли, че американският президент показва безразличие към този въпрос.

Въпреки, че него го нямаше, като и Владимир Путин. Русия бе представена от министъра на външните работи Сергей Лавров, и този избор е внимателно обмислен. Може би щеше да лицемерно крдадено от непознйатоакрадено от непознато да се вземе различно решение с оглед на установените сега отношения с Европейския съюз, както и геополитическата позиция на Кремъл в момента, „- отбелязва авторът.

Източник: La Stampa

крадено от непознатоткрадено от непаознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *