Десетки хиляди излязоха на протест в Кувейт

Десетки хиляди жители на столицата на Кувейт, излязоха днес на демонстрация, с искането да се разпусне избраното на 1 декември Национално  събрание / парламента / и да се отмени изменението в  избирателния закон.

Опозиционерите с национални знамена и оранжеви транспаранти, символизиращи протестното движение, скандираха антиправителствени лозунги и призоваваха за премахването на постановлението, според което гражданите на емирството могат да гласуват само за един кандидат. Преди това те можеха да избират четири.

Както  съобщи информационна агенция КУНА, акцията се ръководи от бивши членове на парламента и политически активисти. По тяхно мнение изменението е  прието за да може правителството  да има по-голям контрол над парламента.

Миналата сряда  емирът на Кувейт Сабах ал-Ахмад ал-Джабер Ал-Сабах, преназначни Шейх Джабер Ал-Мубарак Ал-Сабах, министър-председателя, чийто кабинет бе разформирован след изборите, според конституцията. Неговата преназначаване предизвика нова вълна от недоволство в опозицията.

Related Posts

One thought on “Десетки хиляди излязоха на протест в Кувейт

  1. добре че са цивилизованите държави (да им дадат потребителска технология и т.н.) иначе тея талибани още щяха да танцуват около казана, но явно още не са се отучили от някои стари криви религиозни разбирания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *