Археолозите, открили гробницата на Тутанкамон, са загинали от радиация!

Проучване, публикувано в Journal of Scientific Exploration, разкрива причината за легендарното „проклятие на фараоните“, което е тероризирало изследователите и крадците на гробници от векове.

Древните египетски гробници са били умишлено засети със смъртоносен уран, установи проучването! Силно радиоактивният уран-235, използван днес за обогатяване на уранови изотопи, излъчва смъртоносна радиация, която може да причини рак у тези, които са били изложени на нея.

Проучването свързва тази радиация с древни надписи, които споменават „болест, която никой лекар не може да диагностицира“. Сега учените смятат, че това е лъчева болест.

Известно е, че проклятието на Тутанкамон е отнело живота на около 20 души, свързани с откриването на гробницата. Докато някои смъртни случаи са случайни, като ухапването от заразен комар, причинило смъртта на лорд Карнарвън, други, включително смъртта на Хауърд Картър от лимфом на Ходжкин, изглежда са причинени от излагане на радиация.

Радиоактивност е открита не само в гробницата на Тутанкамон, но и на други места в древноегипетския некропол. Проучването предполага, че тези гробници, известни като „Къщите на вечността“, са умишлено построени като бункери за съхранение на уран, за да ги предпазят от крадци на гробници.

Древните египтяни наричали тези гробници „самотна, пречистена, изолирана земя“ и предупреждавали, че са пазени от зли духове. Проучването предполага, че тези „зли духове“ са били метафора за смъртоносна радиация.

Проучването показа, че проклятието на фараоните все още е смъртоносно. Не е известно колко древни места все още съдържат уран, но може да се предположи, че непредпазливите, които се осмелят да нахлуят в Дома на вечността на фараона, могат да се сблъскат със сериозни последици за здравето си.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *