В Арканзас от небето падат мъртви косове

Американски орнитолози изясняват причината за падането от небето в Арканзас на повече от 200 мъртви косове. Според информация от Службата за защита на дивата природа, птиците буквално падали от небето в нощта на Нова година. Според местни медии, всички мъртви птици са намерени в близост до град Бииб, разположен на 65 км от столицата на Арканзас – Литъл Рок.

Подобна ситуация възникна в района преди година. От нощното небе на Нова година паднаха повече от хиляда мъртви косове. Птиците буквално засипвали покривите и дворовете на града. Експерти казват, че използваните на Нова Година фойерверки са изплашили косовете.

Зле виждащите в тъмното птици  загубили ориентация, в резултат на което се удряли в сгради, дървета, автомобили и други обекти и след това падали на земята. За да се предотврати повторение на ситуацията от миналата година, местните власти са забранили на жителите на Бииб да пускат фойерверки в празничната нощ. Полицейските патрули следили да се спазва  забраната.

Заслужава да се отбележи, че през 2011 г. такива случаи на необяснима масова смърт на птици са били регистрирани в Луизиана и Кентъки, както и в Швеция, Италия, Канада и Турция.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *