Бесни прилепи – вампири убиват деца в Перу

Истинскa   паника сред жителите на северните райони на Перу предизвикаха прилепи- вампири, които са започнали да атакуват хора. Основната опасност е в това, че животните са заразени с бяс.

Според информацията жертви на прилепите са станали 500 индианци от племето живот Aваджун, живеещи в отдалечени райони на източна Амазонка на границата с Еквадор. Четири деца са починали от ухапванията досега от прилепите -вампири. Местните жители потърсили помощ от лекари, тъй като бе били в състояние самостоятелно да определят защо умират децата.

Медиците установили причината за смъртта и спешно започнали да   ваксинират местното население. Някои жертви обаче, отказали да вземат лекарства. 

Министерството на здравеопазването на Перу е изпратило специални екипи за справяне с летящите кръвосмучещи гадини.

Обикновено прилепите- вампири се хранят с кръвта на диви и домашни животни, но понякога атакуват и хора. Особено често това се случва там, където   е  унищожен традиционният ареал  от животни, в частност, активното обезлесяване.

Местните жители смятат, че агресивното поведение на вампирите е свързано с необичайно студеното време, установено в Амазонка. Сегашната температура, когато термометърът показва под нулата, не е характерна за това време на годината.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *