Китайците построиха 15 етажен хотел за 6 дни

Бумът в китайските недвижими имоти може да се види с просто око: в град Чанша в Южен централен район, хотел с височина петнадесет етажа е изграден за шест дена.

Строителството на хотела, наречен Ark Hotel (‘Ковчег’) е реализирано без помощта на кранове. Според репортажа за проекта, въпреки рекордната скорост, нито един от работниците през периода на строителство не е получил наранявания.
Сградата е построена с помощта на специална технология, която по-специално, е предназначена да му осигури защита от земетресения до 9 по скалата на Рихтер, но също така осигурява звукоизолация и термоизолация.

Тъй като хотелът е построен от сглобяеми модули, той е обявен и за „екологично чист“ тъй като на строителната площадка почти не имало строителни отпадъци.

Както съобщават информационните агенции, строителният процес на хотела се характеризира не само с висока ефективност при безпрецедентни икономии на енергия, материали и време, но и с огромна икономия на пари.

Както отбелязват експертите, понеже основите на хотела е са били готови, за монтажа на носещите колони и модули на строителите са им трябвали само 46 часа. След като основните компоненти и носещи конструкции са били инсталирани, са били необходими още 90 часа за завършване на сградата.

Related Posts

2 thoughts on “Китайците построиха 15 етажен хотел за 6 дни

  1. „без кранове“ ли?

    Доста кранове видях в клипчето…

    Да не се окаже, че не е 9 по рихтер, а 0.9?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *