Спасиха живота на бебе с осем крайници

Паразитен близнак, на който са развити само ръцете и краката, е живял в здраво едногодишно момче, заплашвайки живота му.

Малкият Ришаб загивал поради неразвития си брат близнак. Благодарение на усилията на лекарите момчето с осем крайници от Непал, най-накрая се отървава от ужасната аномалия, която е заплашвала живота му.

Сега детето както всички нормални деца се забавлява и играе с големите си братя и сестри. Изглежда, че нищо не помрачава щастливото му детство. Но ако погледнем по-отблизо белезите по коремчето му, става ясно, че животът на момчето започва с истински кошмар.

Ришаб Гхимер се ражда с ужасна аномалия. В корема на детето живее и паразитира неразвитият му близнак, на когото растат ръцете и краката, но нямал глава. Братът-паразит се захранвал от кръвта на Ришаб Гхимер и бавно, но сигурно изсмуквал живота от него.

Малкото дете след операцията.

За щастие, животът на бебето е спасен с безпрецедентна операция. По-рано тази година опитни хирурзи са успели да отстранят паразита, съединен заедно с черния дроб на Ришаб.

Схема на операцията

Първоначално с безнадеждно болното момче никой не искал да се заеме, но за щастие, водещият детски хирург от САЩ , д-р Джеймс Стайн взема решение да проведе операцията и да спаси живота на бебето.

Невероятна история Ришаб, роден през януари миналата година, плъзва по Непал и Индия и е показана по телевизията в документален филм.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *