Германски учени опровергаха Айнщайн и надминаха скоростта на светлината

Според теорията на относителността на Айнщайн никой и нищо не може да се движи по-бързо от скоростта на светлината – 300 000 км в секунда. Върху това твърдение се основава   съвременната физика.

Публикувани  са  наведнъж две научни статии, които   опровергават  теорията на относителността
Германците  надминаха скоростта на светлината

Според теорията на относителността на Айнщайн никой и нищо не може да се движи по-бързо от скоростта на светлината – 300 000 км в секунда.  Въпреки това, германски учени от университета в Кобленц отрекоха това твърдение. Те са провели експеримент,  който показва, че фотоните могат да пътуват между стъклени призми разположени на разстояние един метър една от друга, мигновено.

Експериментът вече е  повторен в още няколко независими лаборатории. И както заяви единият от авторите д-р Щолхофен, на практика е доказан парадокс, „когато може да се появиш в края на пътя преди да е започнало пътуването.“ Сега трябва да се пренапишат учебниците. И също така, ако работата на германските физици в бъдеще  намери  практическо приложение  се надяваме, че хората ще стигнат до звездите. Сега това се смята за невъзможно, най-малко защото човешкият живот не би бил  достатъчен, дори и да искаме да долетим до най-близката звездна система.

… А американците доказаха, че силата на гравитацията на едни и същи  обекти  може да се променя

Астрофизикът от  университета в Корнел (САЩ), Рейчъл Бийн въз основа на проучване на светлината, която идва до  нас от 2 милиона галактики,  се усъмнява в основните тези на общата теория на относителността. Траекторията на светлината от далечните звезди по пътя към Земята многократно се нарушава в резултат на въздействието на силите на гравитацията. Учените отдавна знаят за това. Според Айнщайн действието на тези сили са постоянни и неизменни във всички времена. Въпреки това, Бийн е успял да докаже, че в периода преди  8 и 11 милиарда години по неизвестни причини, действието на гравитационните сили  е било напълно различно. Но защо това се е случило – не е известно. И изведнъж,   това може да се случи отново утре. Което значи, че  в Слънчевата система планетите ще започнат да променят орбитите си и на Земята няма да ни е никак комфортно.

kp.ru

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *