Шкловски: Фобос е огромен космически кораб!

Шкловски

Астрофизикът д-р Йосиф Шкловски е изчислил орбиталното движение на марсианския спътник Фобос , и стига до потресаващото заключение, че спътникът на Марс е изкуствени, кух и по същество е гигантски кораб.

Ученият постига световна слава с научната си книга „Разумният живот във Вселената.“Страх и ужас
Марс има две луни – Фобос и Деймос, чиито имена са страх и ужас. Веднага след като Марс е кръстен в чест на бога на войната, имената на спътниците изглеждат подходящи. И двата спътника са открити през 1877 г. от американския астроном Асаф Хол, който никога не е подозирал, че те могат да бъдат изкуствени.

Двете луни са изключително странни, особено Фобос. Шкловски дълго си блъска главата над тях.

Фобос и Деймос

Дълбоко смущаващи факти
Два факта са дълбоко обезпокоителни за Шкловски.

Първо, двата спътника са твърде малки. Никоя друга планета в Слънчевата система няма толкова малки спътници като Марс. Те са уникални.

На второ място е притеснен от техния произход.
Дали са само заловени привличането на Марс астероиди? Не и не! Орбитата им е грешна. А те са много близо до Марс. Твърде близо. Но най-изненадващо е, че Фобос от време на време успява някак си да променя своята скорост.

Невероятно, но факт!

Фобос има формата на космически кораб

Руският астроном Херман Struve загубва доста месеци в началото на 20 век за да изчислява орбитата на тези спътници с изключителна прецизност. Независимо от това, Шкловски посочва, че с течение на времето орбиталната скорост на загадъчните луни и тяхната позиция на орбитата им вече не отговаря на математическите изчисления на Струве.

След продължително проучване на приливите и отливите, гравитационни и магнитни сили, Шкловски стига до неизбежното заключение, че с никакви естествени причини не може да се обясни произхода на двата странни спътници и тяхното странно поведение, по-специално, Фобос
Орбитата на тази фантастична луна е толкова уникална и толкова странна, че Фобос може да бъде…. огромен космически кораб.

Всяка възможна причина е напълно проучена и твърдо отхвърлена. Или алтернативните обяснения не са имали доказателства, или не се връзват с математически изчисления.

Така Фобос със загуба на височина се ускорява, но може би това е въздействие на външния край на тънката марсианска атмосфера? Възможно ли е атмосферата да предизвиква забавяне?

Кухата марсианска луна


Фобос е празен като консервна кутия.

По време на интервю, в което са обсъдени характеристиките на странностите на Фобос, Шкловски каза: „За да се получи достатъчно забавящ ефект и като се има предвид изключително тънката атмосфера на Марс на височина, Фобос трябва да има изключително ниско тегло, (което и има), тоест да има много ниска плътност- около хиляда пъти по-малка от плътността на водата.

Такава ниска плътност, което е още по-ниска от плътността на сухоземните облаци отдавна биха разсеяли Фобос без следа.

„Но дали явната му твърдост има изключително ниска плътност, което е може би по-малко от тази на въздуха? Не, разбира се!
Има само една конфигурация, в която формата на Фобос и изключително ниската му плътност може да се съчетаят. Тук стигаме до извода, че Фобос е куха, празна черупка, която прилича на празна консерва“

Заради целите и изпълнение лунният модул на „Аполо“ е същия, в действителност, консервна кутия, но разбира се много по-малка от Фобос по размер.

Компютърен модел на луните на Марс

„Така че, може ли небесно тяло да е кухо? Никога! По този начин, Фобос трябва да има изкуствен произход и е изкуствен спътник на Марс.
Особените свойства на Деймос, въпреки че са по-слабо изразени от тези на Фобос, също указват изкуствения му произход.

Космически кораби на извънземни, с размерите на малка марсианска луна? Така нареченото марсианско лице няма с какво да се сравнява!

Странен монолит на Фобос

Дори Военноморската обсерватория на САЩ даде тежест на руския астрофизик, като заявява: д-р Шкловски доста точно изчислява, че ако ускоряването на Фобос е наистина такова, то марсианската Луна трябва да бъде куха, защото не разполага с тегло, присъщо на естествено тяло, и в съответстващо на това тегло поведение .

По този начин, дори и авторитетната американска институция признава, че на орбитата на Марс може да има извънземен кораб … А произхода на странния обект и крайните му цели са все още напълно неизвестни.

Спекулациите за предназначението му варират от гигантска марсианска космическа обсерватория, до полуготов междузвезден космически кораб, или дори огромна бомба убиец, останала след междупланетна война, преди милиони години….

http://beforeitsnews.com/story/539/387/Astrophysicist:_Giant_spaceships_are_orbiting_Mars.html

Related Posts

One thought on “Шкловски: Фобос е огромен космически кораб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *