Кафето предизвиква халюцинации

Австралийски  учени са установили, че кафето има вредно влияние върху човешката психика.
Според тях, само пет чаши кафе на ден са достатъчни за да започнат хората да     виждат, или по-скоро да чуват, халюцинации.

Учените твърдят, че това всъщност е началото на психоза.

Това заключение  учените  направили  след множество изследвания.
Давайки различни количества кафе на доброволци, те ги карали да слушат „бял шум“ и да  чуят в него песен.
При това гадните експериментатори  , дори   не   включвали слушалките на половината от хората, които участвали в изследването.

„Това означава, че те „слушали’… тишината. И при това добре я чували!
Не тишина, разбира се, а  конкретна песен. Това били тези хора, които изпили много кафе „- така учените обясняват експерименталните  резултати.

Позовавайки се на резултатите от теста учените твърдят, че ежедневния стрес, плюс пет чаши кафе – е истинския път към халюцинации, които могат да предизвика нервен срив и дори психоза.

„В мозъка има специална вещество аденозин, което се произвежда по време на метаболизма. То  забавя импулсите на невроните и  ни предпазва от психическо претоварване. Количеството на аденозина зависи от възрастта, времето на деня, умора и т.н. А  кофеинът – това е анти-аденозин. Той действа обратно и заставя невроните по-често да излъчват импулси, което включва мозъка в работен режим.
Понякога е полезно, но всъщност по-малко  аденозин в мозъка, означава и  повече стрес.

Това може да доведе до тежки последствия – психически стрес, разстройства на нервната система и т.н. „, – разказва неврологът  Виктор Кос.

Сред полезните свойства на кафето си струва да се отбележи, че кофеинът може да помогне при главоболие, при условие, че болката е  поради увеличени, уголемени кръвоносни съдове. В този случай, кофеинът свива кръвоносните съдове и облекчава болката.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *