Обратна небесна дъга удиви Лондон

Лондончани  станаха свидетели на изключително рядко явление – в небето над града се появи обърната дъга, наподобяваща усмивка.

Според очевидци, дъгата е била много по-ярка, отколкото обикновено, а цветовете и са били подредени в обратен ред – от виолетов към червен.

„Буквално 8 минути стоя дъгата на небето, а след това изчезна напълно. Всички наоколо гледаха като вцепенени „- споделя жител на Обединеното кралство.

„Тази дъга се обсъждаше във всеки пъб! Никой не е виждал такава красота досега. И ако  някой ми беше разказал, аз нямаше да повярвам!  Но я видях със собствените си очи „- споделя впечатленията си лондончанин.

За разлика от традиционните дъги,  „обърнатата дъга“  се появява в чисто небе, без дъждовни облаци.  Слънчевите лъчи трябва да осветяват под определен ъгъл тънкият, приличащ  на воал слой от облаци,  на височина от 7 – 8000 метра.  На такава височина перестите облаци се състоят от малки ледени кристали.  И когато изпъкналите облаци от ледени кристали попаднат под слънчевите лъчи – светлината се отразява в атмосферата  и хората могат да видят колоритното явление.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2010784/Smile-Its-upside-rainbow–isnt-pot-gold-end-one.html

Related Posts

3 thoughts on “Обратна небесна дъга удиви Лондон

  1. Толкова е очевадно, че небето е обработвано с химични субстанции и компоненти, съставляващи т.н.кемтрейсинг!!! Тази дъга зловещо се „усмихва“ и вещае болести и смърт за невежото и доверчиво население. Нас също са ни подпочнали. Нека се радваме на последното слънчево и чисто небе, което са ни „пуснали“ на аванта преди изборите! Какво ли ни очаква в близкото бъдеще…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *