Taйната на Тунгуския метеорит е разкрита

Сензационното откритие е станало възможно благодарение на разработка, създадена от сътрудниците на института ВНИИСМИ ,  водени от професора и  доктор на техническите науки Андрей Беркут.

Служителите на ВНИИСМИ  са направили още едно глобално научно откритие, след като тяхна експедиция тази година стига до Земята на Франц Йосиф. Там, с помощта на своя уред, те   доказват, че   територията на Русия е по-голяма отколкото се смяташе досега: под леда е открит … материк.

Миналото лято специалистите от експедицията успяват да разкрият природата на космическото тяло, което пада на земята през 1908 година. За това им помага техният георадар, който няма аналог в света и плод на съвместната работа на работниците и служителите от  института.

Този инструмент помага на учените да определят, че Тунгуският метеорит е бил леден. В кратерите, образували се при неговото падане и намиращи се във вечните ледове,  те са открили парченца чист и прозрачен лед, който по своя състав, няма нищо общо със земната вода.  Но с неговия космически произход сега се занимават глациолозите.

Така  в света вече  има една мистерия по-малко.

Related Posts

2 thoughts on “Taйната на Тунгуския метеорит е разкрита

  1. Да бе, да! Какви са тия глупости? В епицентъра на взрива няма кратер, нищо не е падало на земната повърхност. Взривът се е случил на близо 7 километра над земната повърхност. Взривът е бил чудовищен. Тази версия за леден метеорит в никакъв случай не изяснява една мистерия, а дори обърква нещата повече…
    http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=1050.0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *