Бабуини ограбват туристи и пътници на граничен пункт между Зимбабве и Замбия

Цяла армия от бабуини, които крадат чанти и ограбват  камиони, предизвиква истински хаос, който цари на граничен  пункт между Зимбабве и Замбия. Такива набези за набавяне на храна има всеки ден, според Newsday.

„Бабуините са проблем, който трябва да бъде решен веднага, защото животните разграбват багажа на пътниците и плашат туристите“,  казва Tichaona Phiri, управител на граничния митнически пункт Chirundu.

„Понякога те хапят или удрят по лицата хората, когато те се опитват да защитят собствеността си, те (бабуините) взимат чантите на жените и  буквално унищожават автомобилите в търсене на храна“, каза Phiri .

Маймуните   също така разкъсват чувалите с царевица в  товарните автомобили, които преминават границата. Този граничен пункт се намира в Национален парк, така че съдбата му трябва да се реши от парламентите на двете страни.

Бабуините са прекалено много, така че е изключително трудно да бъдат контролирани. Но проблемът се крие във факта, че те се държат като хора, те са много добри измамници.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.