Екипажът на МКС заседна в орбита

Полетът на новия екипаж на Международната космическа станция (МКС), който бе насрочен  за 30 март  2012 г. е отложен  за по-късна дата поради дефекти при  монтажа на спускаемата капсула на „Союз TMA-04M“, съобщи РИА „Новости“ като се позова на доверен човек в космическата индустрия.

„Изстрелването до МКС ще бъде отложено. Вероятно от   30 март за  края на април, но по-точно ще бъде възможно да се каже, когато Комисията, отговаряща  за сигурността на спускаемия апарат приключи работата си.“ – е казал източникът.

Според него, в неделя, когато е правена проверка на херметичността на капсулата е бил открит теч. „Причината,   най-вероятно, е човешка грешка по време на монтажа“ – е казал представител на космическата индустрия.
В момента на МКС работи екипажа от 30-та експедиция с командир Даниел Бърбанк (САЩ) и бордни инженери Антон Шкаплеров, Анатолий Иванишин, Олег Кононенко (всички – граждани на Русия), Андре Kайперс (Холандия) и Доналд Петит (САЩ). Поради отлагане на полета на новия екипаж, сегашният ще бъде принуден да остане в орбита още около месец. Засега.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *