Растителните коли на Мерцедес (видео)

Дизайнери от  Mercedes-Benz Advanced Design Studio представиха истинска революционна концепция на автомобил. Имитирайки природата те са проектирали автомобил, който  от момента на „раждане“ и до края на своя „живот“ е напълно интегриран  в екосистемата. Природният концептуален автомобил Mercedes-Benz BIOME е изработен от ултралек материал, наречен BioFibre (биовлакно) и тежи само 394 кг. Този материал е много по-лек от метал и пластмаса, но е по-здрав от стомана.

BioFibre е растение с патентована ДНК, което се отглежда в градините на Мерцедес-Бенц,  събира  слънчева енергия и я съхранява в течно химическо съединение,  наречено  BioNectar4534.

А колата се отглежда от две семена: Салонът на  BIOME се развива от трилъчева  звезда в предната си част , а нейната външна форма от звезда  в задната част. Колелата се отглеждат от четири отделни семена. Като източник на енергия Mercedes-Benz BIOME използва веществото BioNectar4534, което се съхранява в шасито, интериора и джантите. В допълнение, Mercedes-Benz  са разработили технология, която   позволява  оборудването със  специални рецептори, натрупващи повече слънчева енергия във веществото BioNectar4534.

Подобно на растенията, природният автомобил Mercedes-Benz произвежда кислород, като по този начин подобрява на качеството на въздуха. В края на своя „живот“  Mercedes-Benz BIOME може да   се превръща в компост, или да се използва  като строителен материал. Чрез използването на изключително зелени технологии, колата BIOME напълно се вписва в екосистемата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *