Древни  мумифицирани останки на много странно човекоподобно 40-сантиметрово същество,  с опашка на риба,  са решили да изучат експерти от Университета на Линкълн и Университета в Кеймбридж, информира ВВС.

Те възнамеряват да извършват генетичен анализ на тъканите на това странно чудовище, за да се установи неговата възраст. ДНК на съществото, казват учените, ще покаже от каква риба е била направена тази „русалка.“

Русалката, която се пази в Британския музей на Бъкстон (Buxton Mermaid), разбира се,е  историческа фалшификация. Рентгеновият анализ разкрива, че ребрата и са изработени от тел, а горната част на тялото е  изработено от дърво. Опашката е   взета от риба, но  от друга страна, косата и кожата са   човешки! В действителност  и   зъбите, най-вероятно са били издълбани от реални човешки кости.

Трябва да се отбележи, че такива мумии „русалки“ в 19-ти век са били  правени най-вече в Япония. Както може би вече се досещате, такива фалшификати продавачите на сувенири са продавали за  приказни създания. Защото някой е вярвал в тях! Дълго време се е приемало, че „Русалките“ носят  късмет.

Related Posts

One thought on “Мумия на русалка

  1. Един мастер прави тия скулптури от биологични материали, покрива ги с истинска кожа и косми.. Много е добър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *